Welcome
Üdvözlünk a London Life FRPG-n, az Európa második legnépesebb városára épülő szerepjáték oldalon! Tudtad-e, hogy 7 év és öt kontinens szakembereinek munkájával épült a London Eye? Vagy hogy a Harry Potter és a bölcsek kövét a helyi állatkertben is forgatták? London változatos és izgalmas nagyváros, rengeteg látnivalóval, ahol nincs megállás, csak úgy pezseg az élet. Nem számít hányszor látogatsz el ide, sosem tudhatod mit hoz a holnap Londonban. Mindig találsz valami újat, amit még nem tapasztaltál.Játssz velünk, alakítsd kedved szerint karaktered lehetőségekkel teli életét! Ha bajban vagy, fordulj bizalommal bármelyik Staff taghoz, akik mindenben segítenek majd.

London vár, regisztrálj most!
• • • • • • •
Az oldal alapítása:
2011. július 25.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Chatbox
Latest topics

by Soren Lindahl Szer. Ápr. 04, 2018 8:40 pm


by Erin Pynlor Vas. Márc. 18, 2018 5:18 pm


by Soren Lindahl Vas. Márc. 11, 2018 8:18 pm


by Vendég Pént. Márc. 09, 2018 8:33 pm


by Vendég Hétf. Márc. 05, 2018 1:04 pm


by Vendég Pént. Márc. 02, 2018 10:16 pm


by Vendég Szomb. Feb. 24, 2018 6:20 pm


by Erin Pynlor Szomb. Feb. 24, 2018 7:33 am


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Szomb. Jan. 20, 2018 11:01 pm

Reggel félnyolc van, a szobámba teljesen sötét, kint viszont már süt a nap. A sötétellő függöny  szélénél csak halványan jut be a napfény. Felkelek és lusta léptekkel megyek az ablakhoz, elhúzom a függönyt. Köd van, nem éppen ez lesz a legboldogabb napom már látom előre. Unott hangulatban megyek le az emeletről és készítem el a szokásos fekete teám. Míg kiázik a filter összedobok egy gyors szendvicset és egy almával belerakom egy papírzacskóba és kirakom a pult szélére. Ma ez lesz az ebédem, ezt sem biztos hogy pont délbe eszem meg. A délelőttöm elég zsúfolt lesz, ellentétben a délutánommal. Egy vendégem sem jön, így legalább az nyugodtabb lesz a délutánom.
Az elkészült teámba beleöntöm a kávétejszínt majd a bögrémmel együtt a kanapéra telepszem és előveszem a laptopom. Megnyitom az emailt és nem várt meglepetés fogad. A délelőtti négy fotózásomból hármat lemondtak. Nem kéne neki örülnöm hisz ebből élek, de így ez a mai nap lesz az egyik leglazább mióta vissza jöttem a szabadságból. Bár azt sem mondanám, hogy az ünnepek alatt tudtam piheni. Azok a bizonyos kötelező családi események, vagy ne talántán a politikai eseményeken való részvétel elégé letudja húzni az ember energiáit.
A teától nagyjából felébredtem és így indulok el készülődni.
Amennyire nem siettem el a készülődést, most annyira vagyok késésben. Sietve nyitom ki a fotóstúdió fehérre festett üveges fa ajtaját. Végig szaladok a várótermen és egész hátra megyek, hogy előkészüljek a mai első fotózásra. Portfóliót készítek, így mindenképpen kellenek softboxok, illetve egy állványra is szükségem lesz a fényképezőgépen és az optikákon kívül. A hátteret általában rászoktam hagyni a fotó alanyokra, így csak az állványt állítom be a szobába  ahol elfognak készülni a képek.
Egy nőt fogok fotózni, így csak reménykedni tudok, hogy ki sminkeli magát, illetve ha át akar öltözni fotózásközben hozz magával pár ruhát. Ugyan van öltöző a stúdióba és pár alap darab is. Még sem biztos, hogy ezek a ruhák az ő stílusa, én meg azt akarom, hogy magát adja.
Miután mindent előkészítettem kiülök a váróterembe lévő pulthoz, és felnyitom a laptopom. Előkeresem a portfólió mappát, hogy tudjak pár koncepciót mutatni a vendégnek.
Felnézzek a laptopomból, és körül nézzek a váróterembe. A szürke, a fehér és a pasztell rózsaszín dominál. A szürke falakon fekete, fehér és rózsaszín képkeretekben lógnak a saját magam által készített fekete fehér képek. A sötét parketta és a világos szürke falat feldobja a kirakat előtt lévő pasztell rózsaszín függöny. A fehér műanyag székekben, szigorúan, szürke műszőrme párna van. A hat darab szék a kirakattal hátal van és a pult fele néznek. A pult két oldalán két-két orchidea található. Egyedül ezeknek a színe nem passzol a szobához. Ugyan is ezek gyönyörű szép kék színűek.
Vissza nézzek a laptopomra és konstatálom magamban, hogy még van öt percem a fotózásig, így még egyszer ránézzek az emailre.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Rhiannon McAdams on Vas. Jan. 21, 2018 3:21 pm

Amikor megszólal az ébresztő a telefonomon, az az első gondolatom, hogy lenyomom és alszom még egy kicsit. A fenébe is, tegnap, vagy inkább már ma, egy kicsit sokáig olvastam, este még dolgoztam is, ahonnan majdnem volt éjfél, mire hazaértem, szóval ha négy órát aludtam, lehet már sokat mondok. De fotózásra volt időpontom, úgyhogy ez nem a pihenés ideje volt. Nagy sóhajjal leállítottam az ébresztőt, megágyaztam, aztán bevettem magam a fürdőbe. Miután megláttam magam a tükörben, rögtön konstatáltam, hogy valamit kezdenem kell magammal, mert úgy is nézek ki, ahogy érzem magam. Fáradtan. Vettem egy frissítő zuhanyt és hajat mostam, azzal legalább elvoltam egy ideig, míg kitaláltam, milyen frizurát is szeretnék. Őszintén nem volt dolgom túl sok fotózással, annak is hosszú története van, ez a mostani hogy jött. De eltökéltem magamban, hogy ezt most tényleg jól akarom csinálni. A ruhát már kitaláltam az alkalomhoz, illetve volt két ötletem is, de mivel annyira részletesen nem beszéltük meg a dolgot a fotóssal, így úgy gondoltam, a másikat meg elviszem, aztán majd a koncepcióhoz mérten döntünk, hogy is lenne a legjobb. Szerencsére a kérdéses fotóstúdió nem volt túl messze, így kis szerencsével abban is eljuthatok odáig, amiben a fotózáson leszek úgy, hogy semmi ne süljön el balul.
Mire mindennel kész lettem, reggeliztem és egyebek, a sminkemet is megcsináltam, nem vittem túlzásba, de azért szerintem ehhez jó lett, már tényleg indulnom kellett, ha nem akartam elkésni. Már pedig utálok késni. Az kevésbé zavar, ha más késik, de amikor nekem kell mennem valahova időre, akkor tényleg figyelek arra, hogy a megbeszélt időpontban ott is legyek. Persze pár rajtam kívülálló dolog, mint a tömegközlekedés közbeszólhattak, de ezúttal sikerült ezt elkerülnöm.
A fotóstúdió egy csendesebb, kisebb utcában volt. Azt nem mondanám, hogy rejtve a kíváncsi szemek elől, de nem is égette ki a retinámat. Ez már mindjárt egy plusz pont, nem szeretem, amikor túlságosan az ember orra alá dörgölnek valamit, amit el is akarnak adni. A környéken több más üzlet vagy szolgáltatás volt, úgy látszott ez egy ilyen hely, nem jártam még erre korábban, ami mondjuk nem meglepő tekintve, hogy nem olyan régóta lakom itt, előtte meg a város egy teljesen más részén voltam érdekelt.
Megkönnyebbültem, hogy még időben vagyok, sőt sikerül majd pontosan érkeznem, tényleg szerencsém volt.
Az ajtóhoz érve ismét elkönyveltem magamban, hogy az innen látható összkép is ízléses, kicsit oldódott bennem a feszültség. Nem bámészkodni jöttem, úgyhogy végül beléptem az ajtón és mosolyogva köszöntöttem a pultnál ülő fiatal nőt, aki minden bizonnyal a fotós lesz. A hely abszolút barátságos volt, tetszettek a színek, semmi hivalkodó, minden passzolt és még a kék orchideák is csak dobtak az összképen. Tipikusan olyan hely volt, ahová tényleg szívesen megy be az ember. Becsuktam az ajtót magam után, aztán beljebb sétáltam, gondoltam, pár részletet még úgyis meg kell beszélnünk.
avatar

honey, I'm chasing the sun


× play by :
Saoirse Ronan

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
zenész

× hsz-szám :
33


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Vas. Jan. 21, 2018 8:46 pm

Nagyon jó, még egy fotózást mondtak le. Nem értem mi van most az emberekkel. Így most csak emiatt a bizonyos portfólió fotózás miatt jöttem be a stúdióba. Na nem baj, úgy is régen voltam már bent. Pontosabban múlt hét szombaton voltam itt. Ez van akkor mikor, az embernek saját fotóstudiója van, és alkalmazottak dolgoznak benne. Én meg csak a kisebb munkákat hagyom rá az alkalmazottakra. Kivéve ma, ma csak egy nagyobb munkám lenne, de ugye bár lemondták. Amúgy is szombat van, nem várhatom el a munkatársaimtól, hogy hétvégén is dolgozzanak, viszont a dolgozó embereknek meg a hétvége a legjobb, hisz akkor nem kell bemenni a munkahelyükre. Ezért ilyenkor én jövök be, és én csinálom meg a munkákat.
A gondolat menetemből az ajtó nyílása szakított ki. Mielőtt felnéznék a laptopról, egy pillantást vetek az órára. Pontosan fél tíz. Felnézzek a laptopomból, majd avval a lendülettel, pattanok le a székről és megyek ki a pult elé.
Mosolyogva nyújtom a kezem.
- Lana Evens. Én készítem el a portfóliód.
Próbálok minél kedvesebb lenni, hogy ne érezze az a körülbelül velem egy idős lány, aki most érkezet meg, hogy nem foglalkozok az ő akaratával. Hisz nekem nem ez a célom.
Látszólag kicsit feszült, vagy inkább izgul?
- Esetleg egy kávét vagy egy teát?
Kérdezem meg tőle, szintén feszültség oltás képpen, miközben kezemmel a pult felé mutatok, ahol már ott várja a laptop és egy szék ahol helyett foglalhat.
Miközben csinálok magamnak egy fekete teát, és a hölgynek ha kér valamit, felteszek egy nagyon egyszerű ám annál fontosabb kérdést.
- Van bármilyen koncepciód?
Ha nincs az sem baj, hisz tudok neki egyet-kettőt mutatni. Csupán csak meg kell ismernem egy kicsit. Ha van neki, az nagyon jó. Bár akkor is kérdezősködnöm kell még egy kicsit. Igazából nem is baj, ha ismerem egy minimálisan, legalább lesz beszéd témánk a képek elkészítése alatt is.
Annyira unalmas szokott lenni, hogy ha a fotós meg a modell van csak jelen, és csendben, csak az utasításokat mondva kommunikálunk egymással.
Helyett foglalok innmárom az én bögrémmel és ha kért italt akkor az övével is, vele és a laptopommal szemben. Kíváncsian várom a válaszát, hogy pontosan melyik mappát nyithassam meg.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Rhiannon McAdams on Hétf. Jan. 22, 2018 12:11 am

A pult mögött ülő lány kedvesen fogad, rögtön siet az üdvözlésemre. Még ez is megdobja az egyébként itt uralkodó jó hangulatot, komolyan már most sokkal jobban érzem magam, mint amikor elindultam. Alapvetően nem volt bajom azzal, ha fotóznak, nem, mintha tervezetten olyan sokszor lett volna rá példa, de mindig túl feszülten éreztem magam ahhoz, hogy őszintének látsszak a képeken, legalábbis magam soha nem tudtam meggyőzni. Merem remélni, hogy ezúttal ez másként lesz.
A fotós lány be is mutatkozik, amit természetsen én is viszonzok:
- Rhiannon McAdams - kezet fogunk, mindezt mosolyogva, őszintén. Csak a stúdió facebook oldalán láttam Lana képeit, azok zseniálisak voltak, gondolom amik a falat díszítik, azokat is ő csinálta, ízlésesen retró stílusúak. Valahogy Lana egyénisége passzol a stílusához, ami így is van jól, legalábbis az első benyomás alapján ezt szűröm le.
- Egy tea remek lenne, köszönöm - mosolyodom el ismét, közben hellyel is kínál, s oda is sétálok az általa mutatott székhez, majd helyet foglalok. Lana tovább sürgölődik, én sem vagyok egy egyhelyben üldögélő típus, de jó ránézni. Eddig határozottan feldobja a napom a jelenléte, de komolyan, már nem érzem magam olyan fáradtnak. Ami nagy szó, mert ilyen kevés alvás után nem ilyen szokott lenni a hangulatom.
Lanától újabb kérdést kapok, s ezúttal sem tétovázom sokáig a válasszal:
- Igazából még nincs - felelem, aztán rögtön bele is fogok a magyarázatba -, nincs sok tapasztalatom ilyesmivel, de együtt csak ki tudunk találni valamit - tényleg bízom benne, mert nagyon tetszik az, ahogy dolgozik azok alapján, amiket eddig láttam tőle. Szerintem így még sokkal jobb is lesz az eredmény, mintha már kész tervvel érkeztem volna. Mostanra a feszültségem kezd teljesen elpárologni, ami valószínűleg Lana nyíltságának és kedvességének köszönhető. Közben Lana is visszaér a két teával, én pedig kíváncsian várom a folytatást.
avatar

honey, I'm chasing the sun


× play by :
Saoirse Ronan

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
zenész

× hsz-szám :
33


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Hétf. Jan. 22, 2018 6:43 pm

- Esetleg tejszínt?
Kérdem miközben fel forralom a vizet, és beleteszem a filtereket a bögrékben. Remélem, hogy evvel a forró itallal kicsit oldhatom a hangulatok, hogy a lehető legpontosabban adjuk át a képeken Rhiannon személyiségét.
A két bögrével térek vissza a pulthoz, ha kért tejszínt hanem, neki is vittem egy kávétejszínt.  Leülök vele szembe és várom az előző kérdésemre a választ.
- Értem.
Kezemet leemelem a touch padról és felveszem a bögrét a pultról, majd belekortyolok. Kicsit felélénkülök, már ettől az egy kortytól is. Mondjuk az is igaz, hogy kávézni sem kávézok, szóval nekem ennyi az össz visz koffein bevitelem.
- Akkor kezdjünk is bele.
Csapom össze a két kenyerem.
- Munkahely kereséshez kell, vagy a munka helyed kéri, vagy esetleg valamilyen más célból kell?
Rögtön a munkahelyre kérdezek rá, hiszen ez a leggyakoribb. Bár általábban ide csak olyan emberek járnak, akik meg is tehetik maguknak, szóval nem feltétlen munka keresés előtt áll.
- Nem tolakodni akarok, ne érts félre. Csak tudnom kell, hogy még is milyen stílusban gondolkodjak. Hivatalosabb vagy esetleg művészibb?
Szólalok meg újra, gyorsan, mielőtt még megszólalhatna. Tényleg nem tolakodni akarok, csak csupán a munkámat végzem. Ezt az utolsó kis mondatom csupán csak azért teszem, hozzá, mert én ezt  tolakodónak érezném. És nem feltétlen szívesen osztanám meg a fotósommal.
Most amúgy is ráérek beszélgetni vele, ha csak ő nem vet végett a beszélgetésnek és a fotózásnak. Nem óra bért kérek, hanem a portfóliónak van külön ára, csinálhatok bármit is. Meg aztán ma már úgy sincs másik ügyfelem aki jönne, így tényleg időm mint a tenger.
Remélem kicsit elengedhetem a fantáziámat. Bár ahogy ránézek Rhiannonra szerintem jobban is áll neki a művészibb vonal.
- Oh ne haragudj, hogy nem az elején kérdeztem meg, de ugye nem baj, ha nem megyünk be a tárgyalóba?
A környezet sem változott volna sokat, csak szék helyett, most kanapén meg fotelben ülnénk. Meg aztán az üzlet be van zárva, ha minden igaz.
Átnézek a szemben üllő lány válla felet és rápillantok a bejárati ajtón lógó kis táblára, aminek a felém lévő oldalán a „open” szócska áll. Konstatálom, hogy tényleg így van.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Rhiannon McAdams on Hétf. Jan. 22, 2018 11:42 pm

Lana egyszerűen tényleg mosolyt csal az arcomra, ami a jelenlegi szituációban jó, mert valószínűleg így a feszültségem teljesen el fog tűnni. Érti a dolgát, ez látszik, és nem csak konkrétan a fotózásra értem. Úgy sejtem, az alanyokkal való kapcsolatépítés is része a dolognak, már pedig ő jól csinálja. Azért annyira magamat sem tartom nehéz esetnek, de akkor is.
- Jöhet, köszönöm - felelem mosolyogva, ritkán iszom így a teát, de a kérdése felvetette bennem, hogy most miért ne? Szerettem így és ráadásul nem is egyedül iszom most, bár én mindenképp tea fan vagyok, de azért így sokkal jobb, főleg, hogy közben biztosan jót is beszélgetünk.
Megköszönöm, amikor leteszi az italt, illetve a kávétejszínt, aztán míg a kérdését hallgatom, beízesítem a teát.
- Kicsit bonyolultabb a történet, egy kicsit munka ügy is, meg nem is - nevettem fel halkan. - A helyzet az, hogy az egyik barátnőm nemrég végzett média és kommunikáció szakon az egyetemen, most pedig egy újságírói állásra pályázik, ehhez kell készítenie egy hosszabb terjedelmű anyagot. Amihez engem kért fel riportalanynak és itt jönnek képbe a fotók - sóhajtottam fel. - Szerintem egyébként nyugodtan elmozdulhatunk művészibb irányba, az ilyen helyeken ezt kifejezetten kedvelik. És egyáltalán nem tolakodás. Szóval, végül is közvetve igen, munka ügyről van szó - bólintok egy aprót. Bár valószínű az embernek erről először nem egy stúdiófotózás jutna eszébe, de nem csak különböző szituációs fotók kellenek neki, amiket már megoldottunk, így jött a képbe egy hivatásos fotós. Reméltem, ez az egész Lanának sincs ellenére, sőt szerintem még profitálhat is belőle, mert abból, amit eddig láttam a munkáiból, minőségi, amit csinál.
- Dehogy, a természetesség híve vagyok - mosolyodom el ismét, aztán belekortyolok a teámba, amit a tejszín már előbb kellemesebb hőmérsékletűvé tett. Jól esik, főleg a részletek megbeszélése közben, oldotta a hangulatot.
avatar

honey, I'm chasing the sun


× play by :
Saoirse Ronan

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
zenész

× hsz-szám :
33


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Kedd Jan. 23, 2018 8:35 pm

Figyelmesen végig hallgatom a válaszát. Közben pedig kiszedem a fontos információkat. Tehát egy cikkhez kell neki. Megérintem a laptopon az egyik mappát, ami a „munka” nevet viselni. Aztán a „sajtó anyag” című mappát nyitom meg és végül a „cikkek” mappába érkezem meg. Most már kb. 1000-1500 kép látható a monitoron. Van köztük fekete-fehér és színes is, egész alakos, profilból készült, sőt különböző kellékekkel készültek is akadnak köztük. Kérdés már csak az, hogy melyek illenek hozzá a legjobban.
Művész léleknek nézz ki, ami nagyobb mozgásteret jelent, és egyedibb képek születhetnek meg. Lágyan bólintok mikor végez a mondani valójával.
- Ne haragudj a kérdésem miatt, de miért téged választott? Mármint biztosan, olyan személyiséged van ami megfogta, vagy valami olyannal foglalkozol ami érdekes.
Remélem nem veszi úgy, hogy letámadtam. Bár nem hiszem, hisz egyszer már tisztáztuk, hogy csak azért teszem fel ezeket a kérdéseket, hogy a lehető legjobban átadjam a személyiségét a képek segítségével.
- Úgy kb. hány képet szeretnél? Szerintem bőven elég lenne egy tíz maximum húsz darab is. De én annyit csinálok amennyit mondasz.
Na igen, ide kéne most egy hatalmas számot javasolnom, hiszen darabszámra fizet a kedves vendég. De még sem mondok, túl nagy számokat. Amúgy sem tőle várom el, hogy milliárdos legyek. És úgy gondolom, hogy nincs szüksége többre mint 20 darab, de lehet, hogy még az is sok lenne. Nehezen tudnák kiválasztani, hogy meik is kerüljön bele a cikkbe. Mondjuk az is igaz, hogy minél több kép van, annál jobban szabadjára engedhetem a fantáziámat, tehát annál több féle-fajta képet tudok neki adni.
- Fekete-fehérben vagy színesben gondolkozol?
Ez is behatárolja azt, hogyan is gondolkodjak. Milyen színeket, és árnyékokat képezek, milyen pózokat vegyen fel, ahhoz, hogy igazán szép legyen az eredmény.
Bár eddig csak kérdésekkel bombáztam, ezek kellenek hozzá, hogy mennyire is kell megismernem. Mert minél jobban ismerem, annál jobban elkezdek ötletelni, hogy is kéne bemutatnom az ő személyiségét. És ez általában ahhoz vezet, hogy sokkal több kép lesz, és egy csomó felesleges munkám lesz az egészben. Amit , hála istennek, mostanában nem igazán engedhetek meg magamnak.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Rhiannon McAdams on Csüt. Jan. 25, 2018 11:28 pm

Látszik, hogy Lana tényleg figyel rám, pedig elég hosszúra sikerül a válaszom. Ennek ellenére sikerül neki kiszedni a lényeges információkat, a laptopon keresi a megfelelő mappát. Ahonnan ülök, én is rálátok, gondolom ez direkt van így, hamarosan pedig az egész képernyő tele van képekkel, mindenféle stílusban. Még jó, hogy van velem aki tényleg ért hozzá, mert egyébként biztosan, nem tudnék ennyiből még koncepciót sem választani.
Kapok egy újabb kérdést, s enyhén megrázom a fejem jelezve, hogy egyáltalán nem haragszom. Egyébként is, ezt már az elején is megbeszéltük.
- A személyiség részéről nem tudok nyilatkozni, egyrészt, mert nincs hozzá elég egóm -, mosolyodom el halványan, tényleg csak poénnak szántam -, másrészt szerintem ezt akik ismernek, jobban meg tudják mondani. Talán nagyobb hangsúly van a munkámmal járó plusz infókon, amikről azért lehet írni. Jelenleg az egyik londoni szimfonikus zenekarban dolgozom hegedűsként, de egyetemi éveim alatt sokfelé jártam szólóban is, még most is gyakra megyek külföldre zenekarral is, úgyhogy ilyenkor az emberben csak összegyűlnek sztorik, kalandok és hasonlók. Érdekes szakma ez - magyarázom a szerintem lehetséges indokot, miért is én vagyok a riportalany. Remélem, tényleg minőségi cikket tud belőle összehozni barátnőm, én mindenesetre szívesen meséltem neki, a szöveges részen már túl vagyunk, legalábbis a nyers anyaga megvan hozzá.
- Lehet, ki kellene egyezünk tizenötben és akkor megtaláltuk a középutat - javaslom, amikor áttérünk a képek számára. Persze lehet, nem ez a jó vonal, amin én elindultam, de remélem, abból még lehet választani és közben mégsem kevés. Majd a végén úgyis meglátjuk.
- Én mindenképp a színesre szavazok. A retró sem rossz, de valahogy ez logikusabb választásnak tűnik - az újafelelek bb kérdésre. Nem sokat habozom, bár nincs sok elképzelésem az egészről, én úgy látom, a színes képek több mozgásteret hagynak. Míg várom az esetleges újabb kérdést, vagy a folytatást, belekortyolok a most már teljesen kellemes hőmérsékletűre hűlt teámba, a folyadék jólesően csorog le a torkomon. Mostanra tényleg megnyugodtam, sőt kezdem élvezni a dolgot, pedig még csak a megbeszélésnél tartunk. Akkor sem bántam, amikor belementem, én mindig is azt vallottam, nem baj, ha az ember kicsit feszegeti a határait.
avatar

honey, I'm chasing the sun


× play by :
Saoirse Ronan

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
zenész

× hsz-szám :
33


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Szomb. Jan. 27, 2018 7:08 pm

A válasza elején még a monitoron pörgettem a képeket, ám az egós rész mosolyt csalt az arcomra és tekintettem rá emelem. Nem veszem le róla a szemem míg be nem fejezi a mondani valóját.
Érdekesnek hangzik. Biztos nehéz lehet neki tanulnia és zenélnie egyszerre. De sikeres zenész lett belőle, megérte neki. Bár játszani nem igazán hallhatam, vagy nem tudok róla, de biztosan gyönyörűen teheti, ha egy szimfonikus zenekar része itt Londonba. Sajnos zenészekkel itt is Dunát lehetne rekeszteni, épp ezért nagy a verseny. Bár nem tudod, hogy nehéz volt-e neki ideáig eljutni, még is minden elismerésem, a kitartásért.
- Milyen hangszeren játszol?
Ez egy nagyszer ötlett adott. Megfelelő számú képet is kért, sőt mivel, hogy színesben gondolkozik, így lehet, hogy még kellékem is van hozzá. Gondolom a szimfonikus zenekarban játszik akkor nem basszus gitározik. Éppen ezért végig fut a fejembe a kellék tárban milyen színes hangszereink is vannak: gitár, zongora, hegedű, cselló, nagybőgő és még kitudja, hogy mi. Remélem, hogy eltudunk indulni ezen a vonalon.
- Gondolom nem hoztad magaddal a hangszered.
Kijelentem mint inkább kérdem, hisz egy táskán kívül ha jól láttam, nem hozott semmit. Bár jelentősége nem sok van, főleg ha van olyan kellékünk mint a hangszere.
Rá pillantok a képernyőre, majd lentebb görgetek, míg egy csomó hangszeres kép meg nem jelenik előttem. Ugyan van köztük fekete-fehér is még is úgy gondolom, hogy ezen a vonalon kell elindulnunk. Jobban felé fordítom a laptopom és megnyitok egy képet, amin egy férfi áll a zongora mellet.
- Talán túl komoly, de mit szólsz ilyesmihez? Természetes nem a zongora mellet lennél.
Mosolyodom el. Ha beleegyezik kihúzom a képet az asztalra, hogy a végén jobban át lássuk a koncepciókat. Ha nem tetszik neki, annyira akkor hagyom ott ahol van.
Tovább lapozok, míg az egyik kedvencemhez nem érünk. Egy nő van a képen, gyönyörű kék ruhában ( azt hiszem, hogy az a ruha itt is van) és egy kék hegedűn játszik. Tovább lapozok, ugyan az a nő van rajta csak sokkal dinamikusabb pózban. Tovább megyek, és a következő négy képen még mindig ő van. Minden képen más pózban van, pontosan olyan mint ha egy videó képkockái lennének kivágva. Az utolsó képen a nő maga mellet tartja a hegedűt és a vonót. Ahogy gyorsan végig pörgetem minden kép össze állt egyetlen egy képsorozattá. Gyönyörű. Emlékszem, hogy ez volt az első fotózás, mikor zenésszel dolgoztam együtt.
- Ezek a kedvenceim.
Játszom bármilyen hangszeren, hasonló képeket tudunk készíteni.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Rhiannon McAdams on Szer. Jan. 31, 2018 8:54 pm

Lana a válaszom elején még tűnődve lapozgatja a képeket, aztán csak figyeli, ahogy felvázolom neki a helyzetet. Fél szememet én is a képernyőn tartom, de jelenleg inkább az elméleti résszel vagyok elfoglalva, amit viszonylag gyorsan le is tudok, Lana pedig úgy tűnik, ura a helyzetnek. Legalábbis ugyanolyan magabiztos, mint annak előtte, ami nekem igazán jól esik tekintve, hogy nem igazán van tapasztalatom ilyesmivel. Egyre inkább úgy érzem, hogy jó szakemberhez jöttem.
A következő kérdése teljesen logikus, egyáltalán nem lep meg, hiszen ha már itt járunk, ez is hozzátartozik a témához.
- Hegedűn - felelem halvány mosollyal. Ezzel a kérdéssel kapcsolatban sok vicces, vagy érdekes történetet tudnék mesélni, annyira különböző reakciójuk van erre a válaszra az embereknek, a kérdés meg szinte mindig előkerül, akárkivel beszélgetek, akivel még nem ismerjük egymást. Az emberek pedig attól függően reagálnak, mennyire jártasak a témában, vagy egyáltalán hogy viszonyulnak ők a zenéhez. Mindenesetre a nem szokványos reakciókból már egészen hosszú listát írhatnék, bár valószínűleg zenészként ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül.
Úgy tűnt, kezd valamiféle koncepció kialakulni, legalábbis Lana fejében. Számítok arra is, amit következőnek kérdez. Őszintén, bár nagyon nyilvánvaló, ilyen vonalon nem is gondolkodtam korábban, már csak zért sem, mert barátnőm egyik ismerőse ott volt pár zenekari megjelenésen és csinált néhány fotót, bár az megint más, mint egy jó minőségű műtermi történet.
- Nem - rázom meg épp csak egy picit a fejem, sajnos nem tudtam eljátszani, hogy van másik és előhúzok a táskámból egy mini hegedűt, bár lehet egy kicsi elfért volna benne.
Úgy tűnik, ez mégsem akadály, mert Lana elkezd gyakorlatban is tovább gondolkodni ezen a vonalon, ami a koncepciót illeti.
- Tényleg komoly, de stílusos - bólintok rá a dologra, amikor megmutatja az első, zongorás képet. Végül is nem baj, ha talonban van. Tényleg komoly, de én sem vagyok egy igazán szétszórt személyiség.
Figyelem, ahogy tovább pörget, aztán meg áll a képnél, amin egy kék ruhás nő látható egy hegedűvel. Persze megszokásból is szakmai szemmel nézem a képet amellett, hogy gyönyörű az összhatás, de a hölgyön is látszik, hogy nem csak a kép egyedisége miatt van nála a hangszer.
Tovább figyelek, ahogy Lana sorban megmutatja a képeket, aztán a végén az egészet lepörgeti, ami nagyon mutatós.
- Hűha - először csak ennyi szalad ki a számon. - Ez nagyon hatásos, komolyan, tetszik - mosolyodom el őszintén. Valami hasonlót én is el tudok képzelni, most végre azt érzem, hogy nyomon vagyunk, ha persze nem állna fenn a hangszerprobléma. Így lehet, hogy egy kicsit nehezebb lesz a dolog.
avatar

honey, I'm chasing the sun


× play by :
Saoirse Ronan

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
zenész

× hsz-szám :
33


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Lana Evens on Vas. Feb. 04, 2018 8:39 pm

„Tökéletes!” Gondolom magamban, mikor meg hallom milyen hangszeren játszik. Sok koncepcióm van a hegedűre, sőt még a zenész megjelenítésére is. Így igazán nincs nehéz dolgom, csupán csak néhány kis részletet kell már csak megbeszélnünk.
Ahogy pörgetem tovább a képeket, feltettem egy újabb kérdést, bár a válaszát sejtettem. Felcsillan, a szemem amint meghallom a válaszát. Van, két darab színes kellék hegedünk a kelléktárunkba. És mivel, hogy színeset szeretne, így azt hiszem, hogy ki fogom velük tudni elégíteni az igényeit.
- Nagyon jó. Ugyanis van, két darab mű hegedünk. Egy kék és egy sárga, vonónk is természetesen van hozzá. Bár mondjuk, csak a kéket tudod megszólaltatni, mondjuk biztos rettentően hamis lesz.
Így jobban belegondolva elég furcsán hangzik, hogy a fotóstúdiónak saját kelléktára van, főleg úgy, hogy a mű zongorától elkezdve a művirágokon át a kanapéig minden van, sőt van még egy kitömött rókánk is. Bár kifejezetten ellenzem a vadászatot illetve az állatkísérleteket, sőt még az igazi állatból készült ruhadarabokat is (bár a vadászatot abból az egy szempontból megértem, hogy így tudják szabályozni az állat populációt). De azt a preparációt az egyik vendégem apjától kaptam még ajándékba, de képtelen voltam otthon nézzegetni, ezért behoztam ide, és az óta már itt nézzegeti mindenki.
Sokszor használtuk már a hangszereket, így a sárga hegedűn már húr sincs, sőt talán már az elején sem volt, a kéket meg annyira ritkán használtuk, hogy egyszerűen felesleges volt behangolni, főleg, hogy a hangja nem is látszik egy képen sem. Szerencsére. Ugyan is néha annyira tehetségtelen voltam az emberek, hogy még nekem is fájt mikor megpróbáltak játszani rajta, pedig nekem se zenei hallásom, se hangom nincs. Egy szóval tehetségtelen vagyok a zenéhez.
Nem zárkózik el a komoly képektől, ami tetszik, szóval gyorsan ki is másolom az asztalra és folytatom tovább keresgélést. Míg el nem érek egy képsorozathoz. Lepörgetem neki egyesével, majd újra gyorsan.  Remélem, tetszik neki, hisz akkor el tudnánk indulni egy ilyen vonalon.
Elmosolyodom a reakcióján.
- Akkor gondolom, mehet ez is.
Gyorsan kirakom ezeket a képeket is a tálcára. Ez az, nagyon jó úton haladunk!
- Az a helyzet, hogy ilyenkor általában portrékat is szoktunk készíteni. Ha gondolod, mutathatok egy párat.
avatar

honey, I'm on my cloud


× play by :
Holland Roden

× kor :
24

× tartózkodási hely :
London

× foglalkozás :
Fotós/Modell

× hsz-szám :
21


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Portfólió fotózás Rhia & Lana

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom
Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.